Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil med 1 200 liter diesel hamnade på taket

En lastbil har kört av vägen och lagt sig på taket söder om Björna. Trafiken kommer att ledas om vid bärgningen som blir komplicerad då fordonet innehåller 1 200 liter diesel.

Annons

Vid åttatiden på torsdagsmorgonen larmades SOS Alarm om en avåkning vid Stensvedjan, någon kilometer söder om Björna. En lastbil, noga räknat ett borrbilsekipage, hade hamnat på taket i diket.

– Den fick möte och hamnade utanför vägen och skar ner i diket, berättar insatsledare Samuel Pettersson vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Ingen person behövde sjukhusvård efter avåkningen.

Polis, räddningstjänst och personal från miljökontoret har skickats till platsen.

– Lastbilen innehåller 1 200 liter diesel och det luktade lite på plats men vi kunde inte se om något läckt ut, säger Samuel Pettersson.

Vid tolvtiden räknar man med att påbörja bärgningen av det tunga fordonet och trafiken kommer då att ledas om enligt följande: norrgående trafik via Peresjö enskild väg till v1069 - v1069 till Sunnansjö - v1075 till Björna. Södergående trafik: Leding v1033 till Gottne - v1032 till Själevad - E4.

Hur länge vägen måste hållas stängd är oklart.

– Det beror på hur bärgningen går, om det läckt ut diesel under bilen men det ser man först när den kommit på rätt köl så att säga. Det finns en slambil på plats för att ta hand om eventuell diesel, säger Samuel Pettersson.

Trafikverket uppgav på sin att man beräknade att kunna öppna vägen igen vid 17.30.

Enligt Lars Edstedt, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Örnsköldsvik, var lastbilen bärgad och på rätt köl runt 17-tiden på torsdagen. Vägen ska också vara öppen.

- Den är bärgad och det verkar ha gått bra, runt hundra liter läckte ut, säger han.

Mer läsning

Annons