Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiserade isproblemen - körde själv av vägen

/
  • Busschauffören Christer Eriksson har tidigare kritiserat väghållningen i Ö-viks kommun. Nu har han själv varit med om att köra av vägen.

För en och en halv vecka sedan kritiserade busschauffören Christer Eriksson skarpt hur vintervägarna i Örnsköldsvik sköttes. På tisdagsmorgonen drabbades han själv. På väg till jobbet fick han kast på sin bil mot isvalkarna på Domsjövägen.

Annons

När busschauffören Christer Eriksson kom körande längs Domsjövägen på väg mot Sund och jobbet i stan såg han en annan bil som kört av vägen längre fram.

– Den hade fått kast och kört upp i snödrivan vid vägkanten. När jag skulle vika ut lite och köra förbi fick jag också kast och tappade herraväldet över bilen. Jag åkte tvärsöver vägen och in i snödrivan på vänster sida. Där var det hårt så jag skadade fronten på min bil och repade den på sidan.

Christer Eriksson har svårt att förstå hur kommunen tänker kring isbekämpningen.

– När de hyvlade Vågsnäsvägen på måndagskvällen, varför hyvlade de då inte Domsjövägen samtidigt? Jag blir rent förbannad över hur skrämmande vägunderhållet missköts. Det finns ju inte en chans att ha nollvision när det ser ut på det här viset, säger han upprört.

Han anser att kommunen måste tänka om när det gäller synen på pengar till skötseln av vintervägarna.

– Om inte pengarna räcker som det är i dag, får de väl lägga en ny budget. En som är anpassad till dagens vintrar med snabba växlingar i temperaturen och isiga vägar som en följd av det.

Mer läsning

Annons