Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsum vill bygga ny stor butik i Hörnett

ÖRNSKÖLDSVIK. En ny stor Konsumbutik på Faktas tomt i Hörnett.
De andra två matbutikerna i Domsjöområdet, Fakta i Domsjö och Konsum i Sund, läggs ned.
– Det är den rätta satsningen för framtiden, säger Lennart Thelberg, vd och styrelseledamot i Konsum Örnsköldsvik.

Annons

De tre butikerna i Domsjö går alla bra ekonomiskt. Förra förra året gav de, enligt vd Lennart Thelberg, tillsammans en vinst på mellan en halv och en miljon kronor.
Det är ett förhållandevis riktigt gott resultat, tycker han. Fakta i Domsjö går mycket bra och har haft en god utveckling i nära två år. Detsamma gäller Konsum i Sund och Fakta i Hörnett.
Men trots de goda siffrorna är Konsums styrelse inne på att satsa på endast en Konsumbutik i Domsjöområdet. Ett nybygge på den egna stora tomtmarken i Hörnett, där Fakta ligger i dag.

FRAMTIDSNYTTIGT
Sett i ett längre perspektiv är det mer framtidsnytta med att satsa på en butik, säger Lennart Thelberg. I Hörnett finns det tillräckligt mycket mark, drygt 9 800 kvadratmeter. Det är en och en halv fotbollsplan stort. Läget är också mycket bra, alla som åker till och från stan passerar där.
Planerna på en ny butik i Domsjöområdet är inte nya, långt därifrån.
Vi har diskuterat det här i styrelsen i säkert två-tre år och vi tror att det är den rätta lösningen med en butik för hela området. Sedan gäller det ju att hitta de bästa lösningarna när det väl blir dags för beslut.
Blir det en ny stor Faktabutik?
Vad den kommer att heta i så fall vet vi inte ännu. Fakta är ett namn som är på väg bort, KF tog bort det för fyra år sedan. I dag finns det en Faktabutik i Konsum Norrbotten och så våra då. Satsningen i Örnsköldsvik har gått så bra att vi har behållit dem.
Som det ser ut i dag blir det det nog ett Konsum, med något tillägg i namnet.
Kommer ni rentav bygga en stormarknad?
Det blir med all säkerhet en stor butik, men knappast en stormarknad.
Hur stor då?
Det kommer säkert röra sig om 1 000 kvadratmeters säljyta.
och kostnaden?
Naturligtvis handlar det om stora pengar, säkert en 15-20 miljoner kronor.
Har Konsum egna pengar till en så stor satsning?
Ett rakt svar på den frågan är: inte i dag. Därför gäller det för oss att titta på olika lösningar för att klara finansieringen.
Hur blir det då för alla de som i dag har nära till Konsum i Sund och Fakta i Domsjö och handlar där?
När vi kommer så långt att det här blir mer konkret får vi ta ställning till det, säger Lennart Thelberg. I så fall måste vi pröva frågan: Finns det utrymme för en butik till i exempelvis Sund, eller ska vi satsa på en enda butik för hela Domsjöområdet?
Ännu är inga beslut fattade, men styrelsen i Konsum Örnsköldsvik är enig i sina tankegångar. De tre Konsumbutikerna i Domsjöområdet ska på sikt bli en.
Frågan finns inte på dagordningen för septembersammanträdet, men Lennart Thelberg är inställd på att ett beslut tas ganska snart.
Senast under första halvåret nästa år måste vi lägga fast när det ska ske.

PER EURENIUS

Mer läsning

Annons