Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koloniodlare på kulturträff på Ödbergska gården

/

Ett dussintal odlare från Tvillingsta koloniförening besökte Ödbergska gården torsdag den 21 juli. Vi passade på att göra besöket, när Örnsköldsviks dragspelsklubb var där och underhöll med en mängd kända gamla låtar ur den svenska musikskatten.

Annons

Musicerandet varvades med flera lika välkända allsånger. Dragspelsklubbens musikanter var hyggliga att ackompanjera oss i Tvillingstagruppen, när vi sjöng Tvillingstavisan: “Vi är odlare vi..” med vår egen text till melodin ”Jag är torpare jag…”. Att underhållningen var populär vittnade det goda gensvaret musikerna fick från den nöjda publiken om. Vårt kulturbesök på Ödbergska gården var vi nöjda med också, både vad det gällde det goda och billiga fikat och den mysiga miljön.

Förhoppningsvis kommer fler öviksbor och besökare att hitta till stans trevligaste miljö för utomhusfika! Dessutom är själva gården i sig värd ett besök. Denna vår stads äldsta byggnad med anor från 1700-talet, som en gång stått vid torget, flyttades så småningom till denna natursköna och lantliga plats vid Skyttegatan.

Inomhus kunde de konstintresserade studera en intressant och sevärd utställning av Vera Dahlgren, som väckte nostalgiska minnen och tankar. Johan Ödbergsällskapet, som förvaltar detta kulturområde, lägger ner mycket ideellt arbete som alla besökare har glädje och behållning av. Vi som själva är aktiva medlemmar i en ideell förening, inser att mycket tidskrävande arbete utförs i det tysta. Att vara ”stödmedlem” i Ödbergska sällskapet är en väl vald ”investering” för att bidra till bevarandet av en miljö från gamla tider. Här påminns man om ett jordnära levnadssätt, som väl passar och uppskattas av oss nutidens koloniodlare. Därför kommer säkerligen de flesta av oss att göra flera återbesök hos Ödbergska gården, för att njuta av gott fika i en trevlig och mysigt genuin kulturmiljö!

A-E

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons