Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmusikal i välgörenhetens tecken

/
  • Arbetet med musikalen har varit ideellt och det kommer finnas möjlighet för publiken att lämna en julgåva som kommer att gå till barn i Kongo.
  • För tredje året i rad bjuder den 70 man starka kören på annandagen både på sång, teater och dans i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik.
  • Det är tredje året i rad som Örnsköldsviksborna har chans att få uppleva musikalen
  • Tidigare år har musikalen satts upp i Pingstkyrkan i Överhörnäs, men i år kommer den att visas i Pingstkyrkans lokaler inne i Örnsköldsvik som rymmer nästan 1 000 personer i publiken.

Julen är här, och det är också den årliga musikalen "Kärlekens väg". På annandagen möter vi änglarna Gabriel, Rafael, Lea och många fler när de fyller Pingstkyrkan med sång och teater – för välgörenhet.

Annons

De senaste månaderna har både gamla och unga övat för den stora showen – "Kärlekens väg" på annandag jul.

Tidigare år har musikalen satts upp i Pingstkyrkan i Överhörnäs, men i år kommer den att visas i Pingstkyrkans lokaler inne i Örnsköldsvik som rymmer nästan 1 000 personer.

Showen kommer bli större och pampigare lovar körledaren Maria Söderström.

– Det känns jättebra. Det bästa är att det är en stor scen, nytt ljus och ljud, och helt enkelt mer utrymme att röra sig på, säger hon.

Musikalen handlar om julen, hur den blev till och hur svårt det kan vara att göra rätt. Skyddsänglarna Rafael och Lea följer ängeln Gabriel när han visar dem hur jorden skapades fram till Jesu födelse.

– Musikalen ger en annan synvinkel på julen än den klassiska, säger Maria Söderström.

Huvudrollerna som Rafael och Lea spelas av Oscar Jansson och Beatrice Söderström, båda 14 år. De är vana vid att stå på scenen och har spelat Rafael och Lea tidigare.

– Jag har varit med ända från början och det är jätteroligt att få vara med. Jag gillar att sjunga, dansa och spela teater, så allt med musikalen är bra, säger Beatrice Söderström.

Mer läsning

Annons