Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Bauer får nej av Skolinspektionen

Det går tungt för friskolan John Bauer i Örnsköldsvik. De uppvisar negativ tendens i antal elever. Skolinspektionen säger dessutom nej till att friskolan får bli ett teknikgymnasium.

Annons

Friskolan John Bauergymnasiet i Örnsköldsvik hade stora planer för höstterminen 2009. De ville göra om skolan till ett teknikgymnasium med fyra nya utbildningar: 3D-programmet, Energiprogrammet, IT-Programmet och Teknikprogrammet.

Friskolan har de senaste terminerna brottats med en negativ tendens i antal elever. Tanken på teknikgymnasium kunde ha blivit en nystart.

Till och med ett namnbyte var planerat. Skolan skulle ha bytt från John Bauergymnasiet i Örnsköldsvik till JB Tekniska gymnasium.

Nu blir det inget alls av hela tekniksatsningen då Skolinspektionen menar på att förslaget inte är realistiskt.

Friskolan kan inte garantera utbildningarna "varaktighet och stabilitet", skriver inspektionen. Rent konkret handlar det om ett vikande elevantal. Dels vad gäller årskullarnas storlek och dels intresset för friskolan.

Magnus Hörnlund är ny för i år på John Bauergymnasiets rektorsstol.

– Det är klart att beskedet är tråkigt och kommer att påverka oss. Men jag tror verkligen på min skola. Även om vi gjorde ett elevtapp även denna termin så tror jag att intresset för skolan kommer att öka. På lång sikt är jag övertygad om att vi får fler elever. I dagsläget vet jag inte ifall vi kommer att överpröva Skolinspektionens beslut, säger han.

Mer läsning

Annons