Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning i Tvillingsta med "sjung"

/

Vi var 21 sångglada deltagare vid invigningen av Tvillingsta koloniförenings ”Pergola” den 15 juni.

Annons

Tanken på att göra en ”pergola” väcktes förra året, då seniorer från Eken i Järved var på besök. Då fick de trängas under tak på vår lilla uteplats i duggregnet. Eftersom partytälten inte håller i längden, kom tanken på att ha något mer permanent att bjuda våra gäster till.

Själva arbetet med pergolan har Eskil, Christer och Anders stått för. Vid beställning av material från Gullängets Cementgjuteri nämndes att vi bland annat. behöver ”bygga” ut, för att kunna bjuda seniorerna på återbesök. Då Ove Häggström gärna ville stödja vår tanke på att de äldre ska få komma ut i sommargrönskan, skänktes allt material av cementgjuteriet som också ordnade transporten till vårt koloniområde. Vi som är aktiva i föreningen sken som solen av det generösa beskedet!

Solen hade vi med oss även vid själva invigningen, med ”sjung” och fika, och det blev ganska varmt. Nästa gång lägger vi nog på ”taket” i form av presenning, som både ger skugga och regnskydd.

Meningen är att de inköpta och planterade klängväxterna, som vildvin, humle och kaprifol så småningom ska ge ombonad, skugga och lä för friska sommarvindar.

Den nya ”pergolan” har inte belastat föreningens kassa med en enda krona, då Trädgårdscirkeln finansierat alla extra kostnader såsom färg, presenningar, klängväxter samt invigningsfikat.

Efter en inledande information var deltagarna fikasugna, innan ”allsången” tog vid. Den inleddes med ”Tvillingstavisan”, som blivit vår signatur, och följdes av en rad traditionella sånger ur den svenska visskatten. Sångglädjen och sångförmågan var det inget fel på, då alla klämde i med liv och lust. Den glada och hjärtliga stämningen gav inspiration till en rad spontana extra sånger, både som kanon och i stämmor.

Alla verkade väldigt nöjda med den trivsamma invigningsträffen och det pratades om att vi vid kommande träffar ska fortsätta med att sjunga ut vår glädje och livslust.

I början av juli välkomnar vi seniorerna från Eken åter, med mera sångglädje i vårt vackra koloniområde.

I övrigt planerar vi ett återbesök på Herrgårdsudden och att, som i fjol, göra spontana studiebesök, utflykter och vandringar till havet och andra natursköna områden i vår närhet. Efter dagens trevliga träff känns det som att det blir en hel del ”sjung” då också!

Signatur: A-E

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons