Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husumföreningar får stöd

Örnsköldsviks kommun är frikostig gentemot Husum: en Husumförening får en gammal osäljbar förskola och Husums Unga Örnar får 50 000 kronor. Fortsättningsvis kommer inte Unga Örnar få pengar per automatik.

Annons

Fastigheten Husum 1:1787 var en gång i tiden en kommunal förskola. På den tiden kallades förskolor för dagis.

– Eftersom dagisverksamheten flyttade hade vi inget behov av lokalen. Vi har vid ett antal tillfällen försökt att sälja fastigheten men misslyckats, säger Roger Burland (s), ordförande i tekniska nämnden.

Medan kommunen har försökt att hitta en ny ägare har lokalerna upplåtits till föreningsnyttan.

– Så nu har vi i nämnden helt enkelt beslutat att skänka fastigheten som en gåva till föreningen Husums idrottsplats och förvaltning, säger Burland.

Från humanistiska nämnden får Unga Örnar i Husum 50 000 kronor för deras integrationsarbete i aktivitetshuset Röda Villan. Detta för sista gången.

– Vi tycker att verksamheten är jättefin men vi kan inte dela ut föreningsbidrag. Det är inte humanistiskas uppgift. Fortsättningsvis ska vi utforma ett uppdrag vad gäller verksamheten. Vi måste bestämma vad medlen ska nyttjas till. Detta kommer Unga Örnar kunna konkurrera om i ett anbudsförfarande, säger Jan-Olov Häggström (s), ordförande i humanistiska nämnden.

Mer läsning

Annons