Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjt pris – av misstag

/
  • Priset för en tågbiljett mellan Husum och Örnsköldsvik har höjts med nästan 50 procent. Nu kostar en enkel resa 67 kronor, jämfört med tidigare 45 kronor. Men det är tekniken som spökar.

För ett par veckor sedan kostade en tågbiljett mellan Husum och Örnsköldsvik 45 kronor. Nu kostar den 67 kronor. Men resenärer kan vara lugna, biljettpriset har egentligen inte höjts.

Annons

Den som ska boka en resa mellan Husum och Örnsköldsvik ombeds nu betala 22 kronor – eller nästan 50 procent – mer än vanligtvis. Samtidigt kostar en bussbiljett för samma sträcka lika mycket som tidigare, 53 kronor.

Det är tekniken som ligger bakom denna stora prisökning.

– Vi har bytt biljettsystem, det är synkroniserat ombord men det har tagit tid att få in det rätta priset i bokningssystemet. Köper man biljetten ombord kostar den 45 kronor, köper man via SJ:s hemsida eller från biljettmaskin kostar den nästan 70 kronor. Det är en felaktig prissättning som kommer att justeras den 19 december, säger Lena G Olsson, marknads- och affärsutvecklingschef på Botniatåg AB.

Biljettsystemet byttes den 25 november och det är sedan dess prisskillnaden uppstått. På de sträckor som Botniatåg är operatör, är det endast mellan Örnsköldsvik och Husum som det inträffat.

Resenärer på sträckan rekommenderas alltså köpa biljetten ombord under ytterligare en vecka. Den som betalat för mycket för biljetten kan få pengar tillbaka retroaktivt.

– Man kan skicka in kvitto och biljett till Norrtåg Resegaranti, Box 114, 872 23 Kramfors. Man ska komma ihåg att uppge kontonummer, så vi kan betala in mellanskillnaden, säger Lena G Olsson.

Mer läsning

Annons