Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här satt laget inlåst

/
  • Bakom den här dörren i Bjästaskolan blev det i onsdags ett långt pass för ett antal innebandyspelare som tränade lite längre än de hade betalat för.

Det skulle vara ett innebandypass på en timme. Men det tog kompisgänget närmare fyra timmar innan de lyckades ta sig ut ur hallen i Bjästa.

Annons

Kompisgänget med säte i Bjästa brukar samlas för att spela innebandy varje onsdag kväll i Bjästaskolan.

I förrgår var de cirka tio killar som körde på innan några av dem var tvungna att tacka för sig.

– Jag tror att det var knappt hälften av oss som åkte hem, säger Jonas Backlund. Vi andra stannade kvar och lattjade en stund till.

Jonas Backlund bedömer att de som stannade kvar spelade i maximalt ytterligare timme innan även de tog sig till omklädningsrummet för att byta om och lämna skolan.

– När vi skulle gå ut gick det inte att öppna dörren. Det var helt kört.

Bjästaskolans vaktmästare Ricky Eklund:

– Det jag kan komma fram till är att sällskapet dröjde sig kvar i lokalen lite längre än vad som var tänkt. Därför har larmsystemet gått på, och då går det inte längre att öppna dörrarna för att ta sig ut. Det är precis som det ska vara.

– Jag ska ta kontakt med det här gänget och höra om jag är rätt ute. Eventuella kostnader för det som hände kommer nog att hamna på laget.

När de kvarvarande i kompisgänget inte kunde öppna dörren och gå ut ringde de efter en person med tillgång till nyckel.

Men medan den personen var på väg till Bjästaskolan hann en Securitasanställd svänga in framför dörren som innebandykillarna inte lyckats komma förbi.

Innebandyspelarna trodde förstås att räddningen hade anlänt. Så de beordrade vänd om till personen som var på väg med nyckeln, men så enkelt fick det förstås inte vara.

Securitas kunde inte öppna den dörr som de nödställda stod bakom.

Trots att han gjorde en sväng till Örnsköldsvik – som tog ungefär 40 minuter – för att hämta en särskild nyckel, gick han bet på uppgiften.

Som sista åtgärd sökte sig vakten till en avsides dörr – som han kom förbi, och som slog igen bakom honom och alla i innebandylaget.

Nu var det ytterligare en som inte kom ut från Bjästaskolan; en Securitasvakt.

– Det var ju inte klokt egentligen, säger Jonas Backlund och skrattar.

Dramat fick sin upplösning när Securitasvakten med hjälp av ledsagare på telefon lyckades hitta en bakdörr som kunde forceras med hjälp av inte allt för hårda tag.

Innebandyträningen var därmed över.

Mer läsning

Annons