Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är alla vägjobb i sommar

ÖRNSKÖLDSVIK. Sommartrafiken är tät och hätsk. Något som försvårar ytterligare är alla vägarbetsområden i Örnsköldsvik med omnejd.
ÖA har sammanställt kommunens alla vägarbeten i sommar.

Annons

E4, länsvägar och rondeller. Inget undkommer reparationer i sommar. Bilister får helt enkelt vara beredda på köbildning på sina håll.
Vi försöker få så mycket gjort som möjligt innan semestern, förklarar Peter Forsgren, produktionschef på Skanskas beläggningsavdelning. För närvarande ordnar man underhållsbeläggning på E4 från norra länsgränsen till Idbyn, en och en halv mil norr om Örnsköldsvik.
Vi hoppas vara klara i slutet av nästa vecka, fortsätter Forsgren.
E4:s bredd på 13 meter har under arbetets gång krympts till 6,5 meter för att ge utrymme för såväl vägarbetare som trafiken. Ett mått som kan kännas väl litet ibland.
Det är många som struntar totalt i våra hastighetsbegränsningar. Dessutom märker man så här i semestertider att det finns många ovana trafikanter efter vägarna. Många med husvagn som har dålig koll på ekipagets bredd och längd.
I övrigt anser Peter Forsgren att arbetet har gått bra. Nämnd sträcka är bara en del av E4 som ska rustas upp i sommar. I faktarutan här intill nämns de övriga.
Det finns alltså en stor risk att stöta på vägarbetsområden i sommar. I de flesta fall ges dock utrymme till möte om man färdas med en gnutta sunt förnuft i bagaget.
JIMMIE NÄSLUND

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons