Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...Sven Eriksson, 75 år och boende i Eldsmark, som klättrade ut genom fönstret när han blev insnöad.

Annons

Hej Sven! Berätta vad som hände.

– Det började i söndags morse med att jag inte kunde få upp ytterdörren. Trots att jag tryckte på ordentligt var det meningslöst. Så jag gick in i sovrummet och klättrade ut genom fönstret. Nedanför finns en utbyggd källare med ett plåttak som kan man gå på. Därifrån kunde jag se hur det såg ut framför huset.

Hur såg det ut?

– Det hade drivit in snö mot ytterdörren i sådana mängder att det inte fanns en chans att jag skulle få den med handkraft. Snön var så tjock och kompakt att den enda lösningen var att skotta fram dörren utifrån. Så jag tog mig ner från taket och satte igång. Jag fyller snart 75 år, men jag är ganska pigg i kroppen eftersom jag jagar och arbetar lite i skogen. Så det gick bra att klättra ner.

Var du inte orolig?

– Nej, inte speciellt. Men när jag hade skottat upp dörren och varit inne ett par timmar hände samma sak igen. Snön hade drivit för dörren och det gick inte att komma ut, så då var det bara att klättra ut genom fönstret igen och göra om alltihop.

Är det första vintern det här händer?

– Ja, det är det som är så märkligt. Jag har bott här i Eldsmark i sex eller sju år men aldrig varit med om det här. Nu uppstod det aldrig någon egentlig fara, men det är märkligt att snön blir så tjock och kompakt att den inte går att ta sig igenom. Kanske är det kylan i vinden som gör den extra torr.

Mer läsning

Annons