Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

Roger Öberg

Annons

Grattis!
Tack, det känns utomordentligt bra. Många tycker kanske att det är lite fjaskigt men för mig är det här riktigt stort. När jag började tänkte jag att jag får väl döma tre matcher. Nu är jag Stor Grabb.
Hur många elitseriematcher har du dömt?
Jag vet inte, men jag är inne på min elfte säsong och gissningsvis har jag gjort en bit över 300 matcher.
Är det lika roligt att döma som för tio år sedan?
Roligare till och med. När jag kommer till en arena är man en kändis, alla vill prata med en. Och precis som alla andra vill även vi domare ha uppmärksamhet. Den största skillnaden är väl att man ser andra saker på isen i dag. Jag kan till exempel se hur en spelare tänker.
Du läser spelet annorlunda, alltså?
Ja, men man ser också att spelarna alltmer tappar respekten för andra spelare. Det är tuffare på isen nu.
Varför har det blivit så?
Det är mer pengar i bilden både för klubben och individen och ledarna har en tuff uppgift. När det går tungt blir de frustrerade och skäller i sin tur på oss domare.
Annars har det inte varit så mycket domarkritik i vinter, eller hur?
Lugn, det kommer. Varje år vid samma tidpunkt brukar det bli livat i slutet på november och i månadsskiftet januari/februari. Det slår aldrig fel.
Till sist, Roger, har ni domare fått bättre arbetsförhållanden?
Det vi hoppas på är att vi i fortsättningen ska enbart tillhöra Hockeyligan. Idag tillhör vi också Svenska Ishockeyförbundet och vi vill bara tillhöra en organisation. Allt blir så mycket proffsigare då. Jag vill passa på att ge en stor ros till Tommy Töpel som jobbat hårt för att skapa en egen organisation för domarna som då ska ingå i Hockeyligan.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons