Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudstjänst vid Skeppsmalens kapell

/
  • Kyrkoherden Kurt Enberg och körens duktige dragspelare Fritz Einarsson.   Foto: Marianne Sundström

Kören Sångglädje sjöng vid gudstjänsten ute vid Skeppsmalens kapell söndagen 26 juni 2016

Annons

Kyrkoherde Kurt Enberg predikade och höll i gudstjänsten. Kantor var Elina Sundström. Kyrkvärdar Violett Nilsson som hälsade välkommen och Osmo Näslund.

Gudstjänstbesökarna fick veta att Johannes betyder Herren är nådig. Hans föräldrar var gamla och hade länge längtat att få bli föräldrar. När ett efterlängtat litet barn kommer till världen gläds föräldrarna och en viss förväntan ställs kring barnet. Namnfrågan viktig. Ofta kanske man ger barnet flera namn, ett namn som knyter bakåt, ett som hör samtiden till etc.

Barnet Johannes var av Gud tänkt för en viss uppgift, han skulle vara den som skulle peka på en som kommer efter nämligen – Jesus. Kören sjöng vid ett flertal tillfällen. Inledde med Välönskan och Sommarsång från Åland. Sedan Räck mig din hand, där hängde gudstjänstbesökarna med. Eftersom dagens texter handlade om Johannes så passade det fint med sången om honom och hans maning om bättring och att Jesus kommer snart. Likaså Halleluja! Sjung om Jesus. Postludiet som också framfördes av kören var: Halleluja sköna ord .Gudstjänsten avslutades med en sommarpsalm och kyrkoherden bad Välsignelsen.

Marianne Sundström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons