Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godisbutik i konkurs

Candy Corner i Örnsköldsvik har gått i konkurs, trots att verksamheten gått bra. Orsaken är att den andra butiken i Luleå inte varit vinstdrivande.

Annons

Så sent som i slutet av maj i år öppnade den stora godisbutiken Candy Corner i Örnsköldsvik, efter ett koncept som finns i USA. Det var tänkt att butiken skulle vara en av flera längs norrlandskusten, där den andra befintliga butiken redan fanns i Luleå.

I tisdags begärde advokat Ulf Nordekvist i Luleå bolaget Candy Corner i norr AB i konkurs. När företagaren Peter Näslund, grundare av Candy Corner, avled för någon månad sedan så tog advokaten Ulf Nordekvist över ledarrollen enligt ett testamente.

– Det beror inte på att Örnsköldsviksverksamheten gått dåligt, den har gått mycket bra, men butiken i Luleå har haft kraftiga underskott och butikerna var i samma bolag, säger Ulf Nordekvist.

Han menar att personalen på butiken i Örnsköldsvik har gjort ett jättebra jobb och att butiken gått bra så det borde finnas förutsättningar för någon att driva verksamheten vidare.

– Det finns goda förutsättningar för det och jag har förhoppningen om att kunna hitta en lösning, säger Ulf Nordekvist.

Läs även:
"Foppa i Hall of Fame"
Mordmisstänkt Ö-viskbo frigiven
Storbrand utanför Sollefteå - hus gick inte att rädda

Mer läsning

Annons