Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla stationsområdet kan bli bostäder och industrilokaler

Örnsköldsviks kommun har kommit överens om att köpa gamla stationsområdet, för att eventuellt bygga bland annat bostäder och industrilokaler.

Annons

Örnsköldsviks kommun har kommit överens med med Jernhusen fastigheter om att köpa gamla järnvägsstationsområdet vid inre hamnen. Som allehanda.se tidigare berättat, har kommunen visat intresse för området sedan förra året.

Kommunen har inga konkreta planer på exploatering av området, men i ett detaljplaneprogram från 2009 förelås att norra delen av området kan bebyggas med bostäder och centrumnära verksamhet, den södra delen passar för småindustri och handel. Läget nära havet lämpar sig för marin verksamhet, enligt vad som redovisas.

– Genom att förvärva fastigheten säkerställer vi ett attraktivt område för framtida stadsutbyggnad för kommande privata investeringar. Med förvärvet så kan vi också gå vidare med etapp 2 i skärgårdsprojektet ”en skärgård i världsklass, säger mark- och exploateringschef Arne Sandström i ett pressmeddelande.

Fastigheten sträcker sig från saltmagasinen till Domsjö fabrikers cisterner och utgörs av både land och vatten på en yta av sammanlagt 7,3 hektar. I det ingår den gamla stationsbyggnaden med uthus, som är byggnadsminnesförklarade.

Köpet kostar enligt köpeavtalet 15 miljoner kronor, och kommunen får tillträde från 1 februari 2013. Innan avtalet kan undertecknas kommer köpet behandlas politiskt, närmast i kommunstyrelsens arbetsutskott den 27 november.

Mer läsning

Annons