Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta vädervarningar under söndagsdygnet

/

SMHI:s klass 1-varning håller i sig under söndagen samtidigt som läget på vägarna i Västernorrland är "mycket riskfyllt".

Annons

Det svåra vädret i Ångermanland fortsätter under söndagsdygnet. Sedan lördagen har SMHI tagit bort klass 1-varningen för flera delar av landet - men inte i Västernorrland.

På sin hemsida skriver myndigheten att det i Ångermanland väntas snöfall som kan ge mellan 5 och lokalt 10 centimeterm nysnö. Samtidigt väntas frisk sydostlig vind som dock avtar under dagens lopp.

Vid en klass 1-varning väntas väder som kan innebära "vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner".

Väderprognosen över Ångermanland beskrivs under söndagsmorgonen såhär av SMHI:s meteorolog:

"Mulet och tidvis lätt snöfall. Temperatur ca 0º. Vinden sydostlig, vid kusten tidvis frisk. Även i natt något lätt snöfall här och var och 0-4 minusgrader. Då avtagande vind."

På de större vägarna i regionen är situationen fortfarande svår. Längs stora delar av E4 (från Ullånger och norrut), stora delar av väg 90 (från Kramfors och norrut), hela väg 355 mellan Sollefteå och Örnsköldsvik samt väg 87 från Sollefteå och fram till länsgränsen, klassas väglaget som "mycket riskfyllt" av Trafikverket.

Väglaget beskrivs som bestående av packad snö och lössnö och man varnar för snörök, snödrev och hård vind. I södra delarna av Ångermanland - E4 söder om Ullånger, väg 90 fram till Kramfors och hela väg 334 - betraktas väglaget som "besvärligt" med varning för snörök och risk för halka.

Mer läsning

Annons