Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förberedelserna för Nävertjäls sjunde Triathlon igång

/
  • Gabriella Röschmann, Torbjörn Lindström, Rickard Hagström ställer upp för Nävertjäls Triathlon. Foto: Kjell Larsson

För sjunde året i rad så håller Gabriella Röschmann, Rickard Hagström och Torbjörn Lindström i trådarna för Nävertjäls Triathlon, en tävling öppen för alla motionärer.

Annons

I år körs tävlingen lördagen den 13 augusti. Man behöver inte vara elitmotionär, utan det räcker att man kan simma 300 meter, cykla 16 kilometer och jogga 4 kilometer. Det viktigaste är inte att vinna, utan att utmana sig själv säger Gabriella. Redan nu går det att prova på banan, vilka några faktiskt hunnit med fyller Torbjörn i. Anmälningar har kommit in, men fortfarande finns det många platser lediga säger Gabriella, som håller i administrationen.

– När det kommit in 60 anmälningar måste vi stänga för att klara av genomförandet, säger hon.

Snart drar jobbet i gång med iordningställande av banan. Gräs behöver klippas, sly behöver röjas, rundningsboj måste sättas ut i sjön. Några dagar innan tävlingen sker uppmärkning med tavlor och snitslar. Därpå får trion prova banan för att se att tidsutrustningen fungerar klockrent. Det här är inget vi klarar själva säger Rickard, utan vi kommer att behöva cirka 25 funktionärer från Nävertjäls Bygdegårdsförening.

– Det har blivit en angelägenhet för byborna, så det brukar inte vara några svårigheter att få frivilliga att ställa upp, säger han.

För att de skall bli en folkfest, så är det minst lika viktigt att publik kommer som tävlande. För att man skall trivas, så är det högsta beredskap i köket. Man kan köpa mat, fika och även få sig en varmkorv får jag veta. Mer information finns på Bygdegårdens hemsida (www.navertjal.com) där man klickar på fliken Triathlon upplyser Gabriella. Där finns ett formulär för anmälan. Har man frågor eller funderingar så går det bra att kontakta någon direkt ur trion Gabriella Röschmann, Rickard Hagström, Torbjörn Lindström.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons