Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjenytt från Melbourne

Det kom ett brev från Laila Edin i Melbourne, Australien. Hon skriver så här:

Annons

Jag och min familj kom till Örnsköldsvik 1976 från Karlstad, via Piteå, och har bott i Örnsköldsvik till och med förra året, med ett avbrott 1983-86 då vi bodde i Melbourne på grund av min man Sven-Åkes jobb. Barnen blev kvar på grund av studier och senare på grund av utmärkta jobb.
Sven-Åke arbetade på Kone Wood i Örnsköldsvik, numera Andritz Kone Wood med exportförsäljning. Han har tidigare varit placerad på utlandskontrakt i Australien, Jakarta, Indonesien och Singapore som försäljningschef för Asien, Australien och Nya Zeeland. Hans resor har lett honom över hela världen.
Ibland var det spännande men också oroligt, som när kinesiska armén gick in på Himmelska fridens torg i Beijing där han befann sig och med svårighet tog sig ut.
Själv vidareutbildade jag mig till förskollärare efter att ha arbetat som barnskötare på daghem i Örnsköldsvik 1983-85. Jag fick en tjänst som förskollärare på Mycklingskolan 1988 där jag startade öppna förskolan, och var också den första förskolläraren i kommunen som involverades när 6-åringarna skulle integreras i skolan hösten 1992.
Vi har två söner, Rikard född 1965 och Claes född 1968 samt dottern Catarina, född 1973 som fyller år den 26 juni. Båda sönerna arbetar tillsammans i eget dataföretag här i Melbourne.
Catarina arbetar för närvarande som ekonomichef för ett amerikanskt företag i London, där hon bor tillsammans med sin sambo Scott Marshall, från Melbourne, även han arbetar som ekonomichef men för ett annat företag. De planerar att flytta tillbaka till Melbourne för att etablera sig här.
Min man och jag emigrerade till Australien 2001 för att återförenas med våra barn och barnbarn. Vi har med andra ord en hel del rötter i Örnsköldsvik och vi vill därför gärna dela med oss av våra familjeangelägenheter.
Vi har kontakt med svenska kyrkan i Melbourne och jag gör en del frivilligt jobb där. I vinter till exempel kommer jag att hålla kurser i gilledanser och enkla folkdanser i kyrkan.
Lördagar har svenska kyrkan lektioner för utlandssvenska barn i åldrarna 4-12 år där jag för närvarande vikarierar när lärare behöver ha ledigt eller när de är sjuka.
Hälsningar från ett underbart väder i Melbourne där det nu är höst, men hösten här liknar mer sommaren i Sverige. Snart går vi mot vinter med regn och rusk, men snön lär vi inte få se något mer!

Varsågoda en hälsning till ÖA:s läsare från Laila Agin med familj i Australien!

CARIN ERIKSSON

Mer läsning

Annons