Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fest för alla

/

Söndagen den 8 maj, var ingen vanlig söndag. I alla fall inte för de asylsökande från Gideåbruk och Gideå samt lokalbefolkningen i Gideå. Den kvällen arrangerades nämligen en mångkulturell fest med mat och dans för hela 250 personer på Gideågården.

Annons

Tillsammans med Sportbaren Arena i Halmstad, Frivilliga från nätverket Gideåväven, Gideågården och Svenska Kyrkan i Gideå, ville vi tillsammans ordna något extra för de väntande asylsökande. För att lätta på stämningen, att få dem att tänka på något annat och få äta välkända maträtter från hemländerna. De asylsökande från Gideåbruks anläggningsboende planerade själva menyn och lagade maten för 250 personer samt ordnade i lokalen. Ett väldigt lyckat projekt för dem vars vardag mest består av väntan.

Middagen började med att Gideåbruks boendeansvariga Jeanette och Hussein tillsammans med diakon Elisabet från Gideå församling hälsade alla välkomna och angav kvällens program. Syftet med festen var att få umgås över nationsgränserna, lära känna varandra men också få utbyte av olika matkulturer. Det serverades bland annat Frikka, Kebab Hindi med flera specialiteter från Mellanöstern.

Efter middagen möblerades gympasalen om och det övergick till sång och dans. Allt ifrån arabisk debke (dans) kurdisk debke och afgansk debke till sång och musik på både engelska och arabiska.

En väldigt lyckad fest som blev ett positivt minne för oss alla.

Jeanette och Elisabeth

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons