Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration mot ockupationen

ÖRNSKÖLDSVIK. Konflikten och den senaste tidens uppblossade stridigheter på Västbanken fortsätter.
I går samlades 150 personer utanför stadshuset i Örnsköldsvik för att demonstrera mot Israels ockupation av palestinskt område.

Annons

Känslorna var starka och engagemanget enormt hos de demonstranter som i går i ville visa sina sympatier med det palestinska folket i Israel. Barnen höll upp bilder som visade våldet och smärtan och bar textplakat som uppmanade till att stoppa massmordet.
Framför allt vill vi uttrycka våra känslor inför den massaker som sker varje dag, säger Wikar Hashem, en av arrangörerna till demonstrationen. Vi tror att Sverige har stora möjligheter att göra väldigt mycket. Hela omvärlden måste agera nu.

TERROR OCH VÅLD
Under demonstrationen, som pågick i en timme, kom kommunalråd Elvy Söderström ut ur stadshuset för att träffa och samtala med demonstranterna. Hon fick även ta emot protestlistor och ett brev från Araber med vänner i Örnsköldsvik som ska överlämnas till stadsminister Göran Persson. I brevet ber Örnsköldsviksborna att regeringen använder alla kanaler och möjligheter för att stoppa Israels krig mot civilbefolkningen.
Elvy Söderström lovade att personligen överlämna brevet till stadsministern under sitt besök i Stockholm till helgen.

OROLIG FÖR BARNEN
Jag kommer att ringa Göran Persson eller Anna Lindh redan i dag och berätta att jag fått brevet, säger Elvy Söderström. Den här gruppen kräver folkrätt och att Israel drar sig tillbaka.
Det måste bli ett omedelbart stopp på våldet. Den terror och det våld som sker är inte acceptabelt.
Demonstrationståget bestod mest av människor som ursprungligen kommer från något arabland. Salem Salem, är palestinier och flydde Libanon för 16 år sedan.
Det är fruktansvärt det som händer. Palestinierna behöver omvärldens och FN:s stöd nu, säger han.
Man ska inte tala med varandra med vapen, krig och våld. Världen behöver demokrati och debatt, säger Wikar Hashem, från Irak.
Ett av de många barnen som följt med sina föräldrar till gårdagens demonstration var Ali Elmossa, 10 år. Han är född i Sverige men hans föräldrar kommer från Libanon.
Sorgligt. Det går att lösa saker utan att kriga och döda, säger han.

SARA LUNDVALL

Mer läsning

Annons