Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Mest
läst

Börsoro påverkar även Nätterlundsstiftelsen

Även Nätterlundsstiftelsen drabbas av lågkonjunkturen. Trots detta har minnesfonden haft god avkastning de senaste åren. Stiftelsens värde uppgår till cirka 23 miljoner kronor.

Annons

Stiftelsen Sigrid, Johan och Jonas Nätterlunds minnesfond genererar god avkastning till köp av konst i Nätra/Sidensjö-området.

Siffrorna för 2005 talar om ett kapitalbelopp om 22 938 478 kronor med en avkastning på 4,2 procent, eller 962 752 kronor.

För 2006 ökade avkastningen till 4,86 procent (genererade cirka 1 miljon kronor) och 2007 tangerades siffrorna – cirka 1,2 miljoner kronor i avkastning eller en utveckling om 5,35 procent.

Det är själva avkastningen som resulterar i konstinköpen. Den goda avkastningen som tidigare genererats kommer dock sannolikt att sjunka i år, eftersom börsen fallit.

Det är konstintendent Ulla Tällström som sköter de faktiska inköpen av konstverk, i egenskap av ledare för Nätterlundstiftelsens arbetsgrupp.

– Som tidigare är vår policy att spara pengar för att kunna köpa konst av hög kvalité som dessutom är robust. Platsen är alltid utgångspunkt för de permanenta inköpen. Senast var det Mikael Richters verk Kalejdoskop som invigdes, som vi nu arbetar med att dra ström till.

Mer läsning

Annons