Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bluesfest i Köpmanholmen hela kvällen lång

KÖPMANHOLMEN. Den femte upplagan av Holmen Blues, bjöd på högklassig underhållning och kvällssol på idrottsplatsen i Köpmanholmen.
Musikfesten tog fart redan vid två-tiden på lördagseftermiddagen, och fortsatte sedan hela kvällen lång.

Annons


Från början var det en liten, men idérik skara idrottsfolk som kläckte idén om en bluesfestival i Köpmanholmen. Mest för att hitta ett arrangemang som kunde dra in lite pengar till idrottsföreningen, men också för att ge bygden positiv marknadsföring.
Det började lite knaggligt med mycket presenningar och en massa arbete, men Holmen Blues har växt till sig genom åren och blivit en tradition, säger en av eldsjälarna och arrangörerna, Bengt Sellin.
Han tittar nöjd ut över gräsmattan som är packad med glada människor med picknickkorgar, fällstolar och filtar.

Vi kan vara stolta över att det sker något positivt i Köpmanholmen. Inget annat projekt här har dragit så här mycket folk, säger han.
Det återkommande programinslaget varje år är förstås Torsten "Totta" Näslund, blueskillen från orten som har en stor del av sitt hjärta kvar i Köpmanholmen.
Överhuvudtaget är det inga större problem med att förmå artisterna att komma till Köpmanholmen för att medverka i Holmen Blues.
Det sprider sig i sådana här kretsar att det är trevliga spelningar, säger Bengt Sellin.

Och visst syns det att det är trevliga spelningar.
Publiken har parkerat sig bekvämt i fällstolar eller på filtar för att försäkra sig om en lång och bekväm blueskväll, mitt på fotbollsplanen i Köpmanholmen.
De allra flesta har kylväskan med sig med lättäten picknickmat och annat tilltugg. Men för många är väskan nog till en stor del fylld med klirrande flaskor och skvalpande ölburkar, för på den här festivalkvällen är systemets gröna påsar tillåtna.
Åskådarnas humör stiger märkbart i takt med att det går mot kvällning, och spontandansarna börjar dyka upp framför scenen till Jump 4 Joy's förtjusning.
Det är ett gott gung, säger OV Nordenfjäll, som står i publiken och jazzar med till musiken från scenen.
Jag fattar inte att folk kan sitta stilla en sån här kväll. ÅSA SJÖBERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons