Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvärligt väglag i Ångermanland

/

Polisen uppmanade trafikanterna att vidta särskild försiktighet och SMHI varnade för att vädret innebär vissa risker för allmänheten.

Annons

Snövädret fortsätter i regionen. Under onsdagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för Västernorrland avseende torsdagsdygnet.

De uppger att det väntas nederbörd som kan ge 10-20 centimeter snö och att det finns risk för drivbildning. Den beräkningen avser främst det södra kustlandet. 

Läs mer: Snön fortsätter ställa till det

Vid en klass 1-varning väntas vädret innebära "vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner."

Polisen håller även särskild bevakning på eventuella trafikstörningar och andra typer av risker vädret medför vid den här typen av tillfällen.
– Det är våra vanliga rekommendationer som gäller, det vill säga att man inte ska ge sig ut på vägen om man inte behöver, säger Leif Nilsson, vakthavande befäl vid polisens kommunikationscentral.

Polisen uppmanar trafikanter att sänka farten, hålla avstånd till framförvarande bil, vara uppmärksam på snörök som bildas vid omkörningar och att ta god tid på sig längs vägen.

Några extrainsatser med anledning av vädret är dock inte aktuella i det här skedet.
– Vi har förstärkt klädsel för att kunna vara ute länge om det behövs, men några extra resurser har vi inte satt in i nuläget. Det brukar vara först vid klass 2-varningar som det blir aktuellt, säger Leif Nilsson.

Under torsdagsmorgonen berättar Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen att läget är under kontroll.
– Trafiksituationen är än så länge under kontroll. Dock befaras störningar senare under morgonen och dagen. Polismyndigheten uppmanar de som färdas på länets vägar att iaktta stor försiktighet under det kommande dygnet.

■■■

FAKTA/SMHI:S VARNINGSKLASSER

Klass 1-varning innebär att det finns vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Klass 2-varning betyder att det kan finnas fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Klass 3-varning förebådar mycket extremt väder som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Källa: SMHI

Mer läsning

Annons