Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återkommande julvandaler i Ö-vik

/
  • Tomtarna på Storgatan har blivit vandaliserade. Återigen har någon förstört julpyntet på Storgatan.
  • Janne Steen rasar efter att vandaler varit i farten på Storgatan.

Det har blivit en grej av att inte låta bli utsmyckning på Storgatan i Örnsköldsvik.

Allt som kommunen placerar ut drar till sig vandaler och tjuvar.

Senast attackerades självaste tomten

Annons

– Det är för jävligt, på ren svenska, säger Janne Steen på Örnsköldsviks kommuns gatukontor.

De två tomtarna har förvisso sett ut att hänga aningen oskönt på sina stolpar på Storgatan, men det är knappast de själva som tagit sig ner och lagt benen på ryggen.

I lördags kväll fanns tomtarna på plats; det var någon gång under natten eller tidig söndagsmorgon som någon eller några gett sig på de båda stämningsspridarna i centrala Örnsköldsvik.

– En av tomtarna har vi hittat, berättar Janne Steen. Han låg vid apoteket i centrala Örnsköldsvik. Eftersom har var ordentligt tilltufsad så misstänker jag att han rullats dit.

Det är långt ifrån första gången någon stör kommunens försök att göra Storgatan trevligare. På somrarna är det mer regel än undantag att blomsterarrangemangen möbleras om på helgerna. De gånger de placerats ut granar på Storgatan har ´de dragit till sig klåfingriga människor – och i våras var en tupp och några kycklingar som inte heller lämnades i fred.

– Jag vet inte vad vi ska hitta på för att ingen ska förstöra, säger Janne Steen. Om man frågar mig så kanske övervakningskameror är en bra idé. Men det är i så fall beslut som får tas på annan nivå i kommunen.

– Den här gången kan jag konstatera att det är julens dödgrävare som har varit i farten. Även om det är lätt att bara ge upp så tycker jag inte att vi ska ge oss.

När kommunen köpte in de nya tomtarna nöjde man sig inte med två stycken, utan gick på det dubbla. Nu kommer alltså en av extratomtarna till användning.

Händelsen är förstås polisanmäld, och Janne Steen hoppas att någon person som sett vandaliseringen ska höra av sig till polisen.

Mer läsning

Annons