Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arnäs PRO

/

Arnäs PRO var på onsdagen, på en hemlig resa som var ordnad av Lindströms Buss i Björna. Efter som resmålet/målerna var hemliga, så var det bara att sitta i bussen och fundera på vart vi skulle.

Annons

Det gissades vilt, men när färden styrdes söderut, så försvann en del mål.

Det som blev vårt första resmål, var tulpanodlingen, 3 km inne i skogen på väg mot Näsåker. Vi alla, blev imponerade av guidens/ägarens sätt att presentera sin förtida historia och hur denna tulpanodling blev till.

Men ägaren har mycket mer på gång, med bl.a. terapibehandling av krigsveteraner och då i samarbete med en kvinna som heter Paton, hon lär vara släkt till den kända amerikanska generalen med samma namn.

Efter detta besök, med både härligt blommande tulpaner och sköna berättelser, så bar det av till Hallstaberget för att njuta en riktig god lunch.

Vart vi skulle fara sedan var också höljt i dunkel. Bussen for över Ångermanälven igen och styrde kosan västerut, för att hamna i Näsåker, där vi besökte “Hällristningsmuseum”. En av guiderna var Arnäsbon från Brunsnyland, Siv Bylund, som på ett demonstrativt sätt, visade hur länge våra förfäder egentligen har bott här, när vattnet sjönk undan.

Efter detta besök, så bar färden hemåt och alla resenärer vill tacka chaufför samt medhjälpare och Gun-Lis Ohlsson, reseledare för Pro Arnäs.

Mh

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons