Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Antalet skador sjunker"

/
  • Magnus Håkansson, Tobias Nordin, Jens Kristoffersson och Joakim Bäckström imponeras av träningsflitiga skidskytten Elina Högström.
  • Joakim Bäckström och Tobias Nordin i den användbara träningsroboten.

Problem med ljumskskador har minskat i Modo.
Mycket tack vare den hjälp som finns att få i Modo sports academy.
Men den moderna träningsanläggningen vänder sig även till dem som inte spelar hockey på elitnivå.

Annons

– Jag hoppas verkligen att alla som är intresserade kommer hit och åtminstone kollar vad vi har att erbjuda, säger Joakim Bäckström, fystränare i Modo.

Bäckström fortsätter:

– Vi är många som har stor erfarenhet av träning, vila, kost och skador. Vi har mycket att lära ut, och vi ser också en chans att lära av de som kommer hit. Det finns inte ett fall som exakt likadant som ett annat.

Konceptet är ett dotterbolag till Modo Hockey. Det ägs av fyra privatpersoner och just Modo. Lokalytan har vuxit, kan man säga. Tack vare en nylig utbyggnad består Modo sports academy nu av cirka 350 kvadratmeter, som rymmer såväl tränings- som dusch- och omklädningsytor.

Till Modo sports academy vänder man sig nog inte om man i första hand bara är ute efter att lyfta skrot. I anläggningens upplägg ingår å andra sidan allt ifrån massage till individuella testbatterier.

– Tidigare åkte vi till Umeå för att genomföra de tester vi nu klarar av på hemmaplan. Det var inga större problem att ta sig dit, men det känns bra att kunna gå hit när vi vill, säger Magnus Håkansson, en av delägarna och sjukgymnast i Modo.

– Jag har ingen exakt statistik, men jag vet att antalet ljumskskador har sjunkit i laget. Och när vi får in nya killar i laget, mitt under säsong, är det smidigt för oss att kunna utföra tester.

Träningsanläggningen i Fjällräven Center är inte enbart för Modospelare. Vanligt folk kan köpa kort och nyttja den moderna utrustningen.

– När man blir medlem så får man prata med en tränare som man blir kopplad till. Det ingår också att göra grundtester för att få ett svar på styrka och rörlighet, säger Joakim Bäckström.

– Var och en ska träna utifrån sina möjligheter och utifrån egen målsättning. Det passar inte för alla att bara ge sig upp på bandet och springa. Vi kan också hjälpa till med arbets- och överbelastningsskador.

Mer läsning

Annons