Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 miljoner till Isalliansen

Örnsköldsviks kommun går in med drygt 20 miljoner till Isalliansen för bygge av en ny hall.

Annons

Kommunpolitikerna klubbade stödet till Isalliansen utan större omsvep. Drygt halva summan är ett direkt investeringsbidrag och resterande medel är ett löpande investeringsstöd som betalas ut i tio år.

Isalliansen har för avsikt att bygga en ny hall nere vid Fjällräven Center.

– Det känns väldigt bra att vi har kommit så här långt i en besvärlig fråga. Förutsättningarna förändrades radikalt efter att vi akut fick stänga Kempis. Förslaget om stöd till Isalliansen har presenterats vid ett flertal tillfällen. Det som är nytt sedan sist, är att föreningarna Järved och Anundsjö dragit sig ur samarbetet, säger Leif Lindholm (S), ordförande, kultur- och fritidsnämnden.

Kommunpolitikerna var enliga om stödet så när som på ett parti. Jarl Strömbäck (SPI) föreslog istället att pengarna skulle satsas i Själevad och Köpmanholmen.

– Jag får tacka för redogörelsen över det här beställningsverket. Jag föreslår återremiss för att utreda om pengarna inte istället skulle användas till upprustning av bassängerna, på de orter som nu blir av med sin närservice i form av bassänger, säger Strömbäck.

Mats Hedell (V) beskrev att även han reagerade på turerna kring den nya ishallen.

– Det är klart att det uppstår konspirationsteorier när det går så här fort. Jag är inte emot att vi bygger en ny hall, men konstaterar att hockeyfolket är väldigt bra på att lobba, säger Hedell.

Ordförande Lindholm klargjorde ytterligare kultur- och fritidsnämndens ställningstagande.

– Vi har sagt att vi inte kommer skjuta till några mer pengar. Vi har avsatt en summa som föreningslivet genom Isalliansen får använda, enligt avtal för ett hallbygge. Men även jag kan konstatera att det riskerar att bli betydligt dyrare och tar längre tid, att bygga nere vid Fjällräven Center jämfört med att bygga vid Modohallen. Men detta är nu som sagt en fråga för Isalliansen att lösa, säger Lindholm.

Mer läsning

Annons