Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

180 000 julkort på väg ut i Ö-vik

/

Nu har de röda julbrevlådorna kommit upp i Örnsköldsvik. På elva platser kan Ö-viksborna posta sina julkort och julbrev.

Annons

Innan jul kommer brevbärarna i Örnsköldsvik att dela ut cirka 180 000 julhälsningar till kommunens 55 000 invånare. Att skicka julkort är en tradition svenskarna uppskattar. Åtta av tio svenskar vill nämligen få sin julhälsning genom ett traditionellt julkort i brevlådan. Sju av tio skickar också helst sina julhälsningar genom ett julkort, eller ett julbrev med Posten.

– Personliga och fysiska julhälsningar står fortfarande högst i kurs jämfört med alla digitala alternativ som finns idag. Julen innebär att vi nu går in i vår mest intensiva period på året då julkort och julklappar ska komma fram i tid. För att säkerställa det kommer vi i år därför att dela ut post även lördagen före julafton, säger Carina Nilsson, utvecklingschef för Posten i Örnsköldsvik.

Läs mer


På söndag, den 16 december är det sista dagen att posta julhälsningar med det billigare julfrimärket om man vill vara säker på att de ska vara framme till jul. I Örnsköldsvik finns röda julbrevlådor på följande platser:

Här kan du posta julkorten

Härnösandsvägen 4, OKQ8

Köpmangatan 7

Lasarettsgatan 5

Biblioteket, Nygatan 18

Bokia, Storgatan 16 A

Vintergatan 2, ICA Östra livs

Valhallavägen 40, Vallakiosken

Hästmarksvägen 6, Coop Forum

Ångermanlandsgatan 24, ICA Kvantum

Björnavägen 28 Kiosk,

Centrumvägen 8, Centrumkiosken

Mer läsning

Annons