Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Likavärdesprincipen – absolut

/

Annons

Angående

…"Asylsökande ges rätt till allmän vård", TÅ 1 juli.

Trots varningar från egna tjänstemän för omfattande oönskade konsekvenser för vårdsystemet i Västernorrland är Eva Andersson (MP) "stolt över" införandet av "likavärdesprincipen".

Vi överbeskattade pensionärer ser fram emot tidpunkten för genomförandet. Då kan vi pensionärer äntligen bli "lika värda" och beskattas "likvärdigt" med alla övriga medborgare i vårt land.

Då kan mina pensionärsvänner, varav många är så kallade fattigpensionärer, äntligen få sina tänder renoverade för 50 kronor i stället för 75 000 kronor som jag fick betala.

Då kan vi äntligen hämta ut våra mediciner för 25 kronor istället för de 2 200 per år som gäller nu.

Då kan vi skicka efter moderna mobiltelefoner och sedan strunta i betalning, påminnelser och inkassokrav och bara skylla på kulturella olikheter.

Då kan vi köra utan körkort utan några påföljder och skylla på kulturella olikheter.

Då kan vi besöka Willys på Brännan och inför cirka sju häpna åskådare gå till juicehyllan, ta den dyraste juiceflaskan, dricka ur den till hälften, ställa tillbaka flaskan, gå därifrån och skylla på den kulturella olikheten.

Då kan vi besöka Lidl och plocka med oss bananer och drickor för att sedan, med sprängfyllda hjulförsedda väskor, gå ut via ingången med hjälp av kamrater utan att betala och skylla på kulturella olikheter.

Likavärdesprincipen är det bästa som har hänt på mycket länge.

Tack för den, Eva Andersson (MP) och Elina Arab (S).

SOL på Brännan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons