Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt ingen skugga falla över sjukhusvården i Västernorrland

/

Annons

Med anledning av de artiklar som står att läsa i pressen och de inslag som tv visar om brister i vården, vill jag gärna ge min totalt annorlunda erfarenhet:

Efter ett akut läkarbesök en fredag för ett år sedan fick min anhörige stanna kvar på Sundsvall sjukhus direkt. Redan på måndagen var man klar med undersökningar och diagnos – cancer, obotlig. Denna sjukdom tiger ofta tills det är för sent att få bot.

Under de sex månader min anhörige regelbundet var på bromsande behandlingar, blev han och jag (som närmast anhörig) otroligt väl bemötta. Alla personal på onkologen var så professionella och empatiska att jag inte trodde det var sant.

När sjukdomen alltmer tog över tillbringade jag många dagar i sjuksalen och blev obeskrivligt väl bemött. Eftersom patienthotellet inte var öppet på helgerna, ordnade man så att jag kunde sova i ett anhörigrum.

Så blir du sjuk i cancer i Västernorrland – känn dig lugn. Trots den svåra tiden fram till dödsfallet ser jag ändå tillbaka med stor tacksamhet över den välvilja och omsorg som vi fick ta del av tack vara den fantastiska personalen.

Änka- 47

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons