Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vyer från Nordingrå ställs ut i konsthallen

/

Kramfors Konstförening i samarbete med Galleri Ängerö öppnade sin vernissage 19 augusti på Kramfors Konsthall. Här visades tavlor av Johan Lundgren. Ragnar Forsberg, ägare till Galleri Ängerö berättade för det 50-talet besökarna om sin vänskap med Johan Lundgren, men också med Thage Nordholm.

Annons

Båda konstnärerna tillbringade mycket tid i Nordingrå, varifrån de flesta vyerna kom ifrån. Många nickade igenkännande åt gamla hus, hästar och timmerlass och flera kunde intyga, hur viktigt det var med konst som framkallade känslor och igenkännande. Besökarna fick förutom att njuta av konsten, även lyssna på härlig musik framförd av Daniel Forsberg och Karl Sjöström.

Som en extra krydda till utställningen så fanns Ådalens släktforskarförening på plats, med information om släktforskning, men främst med en antavla över Johan Lundgren, som föddes i Umeå 1920. Tavlan finns, också den, med på utställningen. I lotteriet vann Thomas Näsholm, en tavla av Janeric Ohlzon, på lott nummer 5. Utställningen finns att se fram till 8 september.

Agneta Sjöberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons