Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tradjazz och auktion för väldens barn

Annons
Tradjazz och auktion för väldens barn

Ådalskyrkan i Kramfors var fullsatt på söndagen då det arrangerades en kväll för världens barn.

Med musikunderhållning, lotterier, servering och en auktion lockades besökarna att skänka pengar.

Förra året arrangerades en liknade kväll i Ådalskyrkan. Den gången samlade man in hela 43 000 kronor. Målsättningen var att samla in minst lika mycket pengar i år. Det berättar Paul G Dahlberg.

Han fungerar som entusiastisk och envis pådrivare där målet är att samla in så mycket pengar som möjligt till behövande barn. Han arbetar för Diakonia och är ofta ute i världen och ser nöden och behoven på plats.

- Barnens behov i världens fattigaste länder är omättligt. Varenda skänkt krona gör nytta. Det är viktigt att få flickorna till skolor för om man utbildar kvinnorna får vi slut på krig och elände.

Paul G Dahlberg kom för fyra veckor hem från sin senaste resa. I Ådalskyrkan berättade han om sitt möte med de nödlidande gatubarnen i Kongos huvudstad Kinhasa. Han hade också svarat för insamlingen av auktionsgodset som kyrkoherde Agne A Andersson ropade ut.

- Vi har fått många företag och affärer att skänka varor. Alla ställer upp gratis ikväll där alla pengar går till barnen.

Lena Stompers svarade tillsammans med Björn och Ola för musikunderhållningen. Även underhållarna blev denna kväll utan både gage och reseersättningar. Inför auktionen och lotterierna var förutsättningarna goda för att fjolårets resultat skulle kunna överträffas.

På lördagen befann sig Paul G Dahlberg samt tre andra personer ute på stan med bössor. Tre timmar varade insamlingen som inbringade hela 7 400 kronor. Förra året inbringade samma insamling 4 600 kronor.

- Det kom fram en liten flicka med en tjuga och berättade att det var hela hennes veckopeng. Det värmde.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons