Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tennistält i Kramfors rasade

/

Det kraftiga snöfallet gjorde att tennistältet i Kramfors kollapsade på torsdagsförmiddagen.

Annons

Det kraftiga snöovädret i går blev en för stor belastning på tennistältet. Henrik Danielsson visste inte exakt vad som gjorde att tältet föll samman.
– Även om det snöat mycket borde tältet ha klarat den snömängd som kommit. Men om det funnits hål som gjort att luften läckt ut så har förstås snöns tyngd förvärrat allt, säger Henrik Danielsson.
Ett par stora hål upptäcktes i tältduken, men det är oklart om dessa orsakade tältraset eller om de uppkom som en följd av raset. Tennistältet började sakta sjunka ihop på torsdagsmorgonen. Försök gjordes att förhindra att tältet tappade volym, men luftaggregaten förmådde inte pumpa in tillräckligt med luft för att hålla emot kollapsen.
När tältet slutligen låg ned började genast arbetet med att försöka skotta det fritt från snö. Personal från kommunen, folk från tennisklubben och frivilliga hjälpte till.

Man kommer nu att försöka laga hålen och blåsa upp tennistältet. Hur vädret utvecklas de närmaste dagarna blir avgörande.
– Det är ingen katastrof nu för tennisgymnasiet då det snart är julledighet. Men skulle det komma mycket snö blir det svårt att få fram tältet. Då kan det bli problem att genomföra den internationella juniorturneringen i mars.
Förutom tennisen används plasttältet även för fotbollsträning.
För ett par vintrar sedan var läget kritiskt för tennistältet. Det hade då kommit stora mängder blötsnö som hade lagt sig på duken. Den gången kunde snön nås och tas bort med hjälp av en skylift.
Sent på eftermiddagen när snöandet upphört ljusnade läget något och man hade lyckats få lite höjd på mitten av tältet.
– Hade det fortsatt att snöa hade det varit kört. Nu ska hålen i tältet lagas. En expert som var med när tältet sattes upp kommer hit för att hjälpa oss, säger Henrik Danielsson som räknade med att arbetet med tältet skulle hålla på till sent på kvällen.

Mer läsning

Annons