Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startar förening mot rasism

/
  • Oumaima Lamloumi jobbar för att starta en lokalsektion av UMR, Ungdom mot rasism, för området Kramfors/Sollefteå.

Oumaima Lamloum jobbar för att starta en lokalavdelning för Ungdom mot rasism, UMR. Hon hoppas att kunna hålla ett första möte under december.

Annons

– Jag inriktar mig på Kramfors/Sollefteå-området, där föreningen till skillnad mot i Härnösand ännu inte finns, berättar den 17-åriga eleven på Ådalsskolan.

Oumaima Lamloum presenterade i går sina planer om UMR som är ett kunskapscentra för unga som vill engagera sig mot rasism, främlingsfientlighet och intolerans. Hon flyttade för några år sedan från Tumba till Kramfors och pluggar nu på estet/medieprogrammet.

Oumaima Lamloum har ett stort engagemang mot rasism och hoppas kunna locka ungdomar till en ny lokalavdelning av UMR. Hennes släkt kommer från Tunisien och Marocko och hon har märkt av fördomar sedan hon kom till Kramfors.

– Sedan har ju Sverigedemokraterna blivit det tredje största partiet och man har börjat se mer av vardagsrasism. Föreningen riktar sig till de som är mellan 13 och 26 år, men kan ha äldre som stödmedlemmar.

Alla papper för att bilda en lokalavdelning i Kramfors/Sollefteå finns färdiga. En representant för riksorganisationen kommer på besök vid ett möte senare denna månad för att hjälpa till i starten. Oumaima Lamloum har fått löfte om att till en början hålla möten på medieprogrammet, men hoppas senare att kommunen kan ordna en permanent lokal.

Hon har flera idéer om aktiviteter inom föreningen.

– Det kan bli utbildning, till exempel föreläsningar om rasism och jämställdhet och olika event, som musikaftnar och cafékvällar.

Mer läsning

Annons