Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solostipendiaterdelar på 12000

Annons
Solostipendiaterdelar på 12000

Kramfors näringslivsbolag Kiab har i år instiftat ett stipendium för ensamföretagare, också kallat soloföretagare. I går offentliggjordes de tre första stipendiaterna.

- Soloföretagarna är ryggraden i de flesta mindre kommuner, men det tas för givet trots att de gör ett jättejobb, säger näringslivschefen Ulf Högberg som tillsammans med Anette Lundqvist, styrelseledamot i Kiab, och Ulla Gustafsson på företagens hus utgjort stipendiejuryn.

Det är tre personer som tilldelats stipendierna som är på 4 000 kronor vardera.

ï Maud Hellgren, Mauds Sy- och vävatelje i Salsåker.

ï Jessica Danielsson, Dietist Ådalen i Kramfors.

ï Hilbert Sundström, Nylands Bildelar i Nyland.Nio hade skickat in ansökningshandlingarna för stipendiet. Trots att det fanns många värdiga pristagare visade det sig att jurymedlemmarna oberoende av varandra hade kommit fram till samma val.

- Vi har försökt att välja stipendiater i olika åldrar, i olika branscher och från olika delar av kommunen, berättar Anette Lundqvist.

Stipendierna delas ut i samband med kommunfullmäktiges septembermöte.

Pengarna är tänkta att användas för att genomgå en utbildning, för att göra en studieresa eller på annat sätt förkovra sig.

- Jag har sökt en tiopoängskurs om kost och idrott. Det kan också tänkas att jag går en kurs om diabetes, berättar Jessica Danielsson.

Hilbert Sundström funderar på att använda sina pengar till en resa för att besöka sin huvudleverantör av reservdelar till bilar.

- Det vore intressant och nyttigt att se hur det fungerar och sätta sig in i deras arbete, säger han.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons