Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyddstillsyn för flera stölder

En 46-årig kvinna bosatt i Kramfors kommun har dömts till skyddstillsyn för ett antal stölder runt om i Kramfors och Örnsköldsviks kommuner. Däremot ogillades åtalet om grov stöld i en sommarstuga i Noraström.

Annons

Tillsammans med sin make har kvinnan gjort inbrott i kiosken vid Skulebergets stugby och camping där de bland annat stulit glass och godis. I Örnsköldsvik har paret stulit en cykel samt tagit öl och en jacka ur en parkerad bil.

I september bröt sig paret in i en sommarstuga i Saltsjön, Bjärtrå. Där stals bland annat två dunkar med bensin och diesel, ett elverk, diverse verktyg och prydnadssaker. I samband med det fastnade kvinnan på bild, tagen av en kamera som var monterad vid sommarstugan. Det brottet betecknas av tingsrätten som grov stöld.

När det gäller ett inbrott i en sommarstuga i Noraström, som kvinnan också var misstänkt för, ogillas däremot åtalet. Detta eftersom tingsrätten anser att det inte är ställt utom rimligt tvivel att kvinnan verkligen deltagit i inbrottet.

Förutom skyddstillsyn döms kvinnan också till att genomgå behandling mot sina missbruksproblem. Dessutom ska hon, tillsammans med sin make, betala skadestånd till cykelägaren och sommarstugeägaren.

Mer läsning

Annons