Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor kritiseras för uppsägning av lärare

Annons
Rektor kritiseras för uppsägning av lärare

Ådalsskolans rektor Marianne Öbrand får hård kritik från Lärarnas riksförbund. Ombudsman Lars-Gunnar Backlund menar att hon skött ett ärende om uppsägning av en lärare på ett icke korrekt sätt.

Arbetsgivarparten och fackliga representanter träffades i torsdags för MBL-förhandlingar kring en språklärartjänst på Ådalsskolan. Förhandlingen gällde uppsägning av en lärare på grund av arbetsbrist inom en viss språkkombination.

Det blev ett kort möte som ajournerades sedan Lars-Gunnar Backlund krävt att uppsägningen helt skulle dras tillbaka. Han hade tidigare också skrivit ett brev till Kramfors kommun där han kräver att uppsägningen dras tillbaka med motiveringen att ingen saklig grund för uppsägning föreligger.

Lars-Gunnar Backlund menar att Marianne Öbrand skött hanteringen av ärendet på ett dåligt sätt. Han anser att det bara finns tre möjliga anledningar till att det blivit så.

- Antigen på grund av okunnighet om hur en uppsägning hanteras, nonchalans eller, som jag inte har några belägg för, försök att göra sig av med en obekväm person.

Lars-Gunnar Backlund anser att Ådalsskolan inte kan säga upp läraren utan att detta måste göras av Kramfors kommun.

- Då ska turordningslistor med lärare från hela kommunen upprättas inom lärarens kompetensområde. På goda grunder är jag helt säker på att det i hela kommunen inte är arbetsbrist inom de ämnen läraren undervisar. Jag anser att man inte heller visat att det finns arbetsbrist på Ådalsskolan.

Marianne Öbrand förklarar att Ådalsskolan har en för stor organisation i förhållande till antalet elevtimmar. Det finns inte tillräckligt antal undervisningstimmar för alla lärare.

Hon tycker att MBL-förhandlingen med Lars-Gunnar Backlund blev en olustig upplevelse.

- Jag hade hoppats på en konstruktiv dialog. Vi hade lämnat över ett underlag till Lärarnas riksförbund för att de skulle kunna komma med alternativ till lösning, men det gavs ingen möjlighet att diskutera det gemensamma problemet om övertalighet. Han lade bara fram skrivelsen med yrkanden och lämnade därefter rummet.

Ådalsskolans rektor förklarar att när det är frågan om att säga upp en lärare som i det här fallet så gäller turordningslistor enbart inom gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens verksamhet, alltså Ådalsskolan och Vallen.

- I och med att det nu handlar om en språklärartjänst berörs bara Ådalsskolan.

Marianne Öbrand menar att läraren senare kan få jobb inom kommunens övriga skolor som ligger inom barn-, kultur- och utbildningsnämnden.

- Men det är inget jag jobbar med, då måste ärendet lyftas vidare till personalkontoret. Det är tråkigt att tvingas säga upp en duktig lärare men det blir så för den som är sist anställd.

Dick Edström, lokal representant för Lärarförbundet, fanns med på MBL-förhandlingen eftersom hans medlemmar kunde påverkas indirekt av en uppsägning. Han tycker inte att Marianne Öbrand begått något stort fel i hanteringen av ärendet.

- Skulle kallelsen till MBL-förhandling varit formellt helt korrekt borde det stått "varsel om eventuell uppsägning" istället för "uppsägning på grund av arbetsbrist". Men det är en petitess. Lars-Gunnar Backlund har blandat ihop turordningskretsar, där det är en speciell turordningskrets inom gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

- Sedan är det fel av honom i skrivelsen att skriva om "rektors okunnighet", för hon är inte okunnig.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

Mer läsning

Annons