Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vägtrumma skaförhindra fler ras

Annons
Ny vägtrumma ska

förhindra fler rasVäg 825 mellan Klockestrand och Skullersta har nu börjat att repareras. En ny vägtrumma läggs ned och bergkross ersätter lerjorden i vägkroppen för att förhindra ytterligare ras.

För en och en halv månad sedan inträffade ett ras mitt på vägavsnittet efter Klockesjön. En 30 meter lång sträcka av halva vägbanan närmast sjön satte sig en halvmeter.

Halva vägbanan har sedan dess varit avstängd och geotekniska undersökningar har genomförts. Slutsatsen blev att vägen inte klarat vattentrycket från den intilliggande höjden. De två vägtrummor som är nedlagda i vägen räckte inte till när det regnade som värst i september. Vatten rann därför in i vägbanken som underminerades.

Denna vecka påbörjades reparationerna som beräknas pågå i ett par veckor och kosta 600 000 kronor. Vägbanken är utgrävd ner till berget och nu fyller man på med bergkross. Ytterligare en trumma på 50 centimeter i diameter läggs ned för att leda bort vattnet.

Geoteknikerna har undersökt hela vägsträckan och fastslagit att det inte finns fler ställen där vägen riskerar att rasa.

- Under två veckor kommer vägen att vara avstängd för lastbilstrafik och under en vecka för all trafik, säger Göran Johansson, driftschef på Vägverket för Västernorrlands län.

Asfaltering av vägsträckan väntar man med till våren eller sommaren.

erik åmell

0612-77 17 64

erik.amell@tidningen.to

foto: arne henriksson

Mer läsning

Annons