Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny olycka i Ullånger - den fjärde på kort tid

En ny trafikolycka har inträffaft på E4 mellan Docksta och Ullånger. En bil har voltat av vägen och landat på taket i diket.

Annons

Ännu en trafikolycka har inträffat mellan Docksta och Ullånger. En bil har sladdats av E4 i norrgående körfält och voltat ner i diket, där den hamnade på taket. Personerna kunde ta sig ut med assistans av räddningstjänsten.

I bilen fanns två vuxna och ett barn på 1,5 år. Samtliga klarade sig oskadda.

Det här är den fjärde olyckan mellan Docksta och Ullånger sedan i fredags och polisen varnar precis som tidigare över att det är väldigt halt på platsen.
- Det blir väldigt halt på just den sträckan i höjd med dubbelkurvan på grund av dess position invid havet, säger Leif Nilsson, vakthavande befäl vid polisen.

När allehanda.se når Trafikverket berättar det att saltningen av vägen på sträckan mellan Docksta och Ullånger uteslutits.
- Det är så kallt att det inte går att salta då det finns risk för att det blir ännu halare om vi lägger på salt. Därför sandar vi istället, och sätter in punktinsatser där det är extra besvärligt. Till exempel vid backar, eller vid dubbelkurvan, säger Monica Näslund vid Trafikverkets pressjour.

Näslund berättar vidare att sandningen tyvärr inte ger samma effekt som saltningen gör.
- Den ger tyvärr väldigt liten effekt och är fort övergående. Därför får detta göras återkommande, och det är driftens ansvar att det görs med jämna mellanrum.

Att det blåser utifrån havet gör det särskilt besvärligt.
- Då kan tyvärr sanden också blåsa bort. Sedan är det så att trafikanterna också måste anpassa hastigheten i förhållande till väglaget. Är det skyltat med 90 kilometer i timmen längs vägen, och väglaget är dåligt så är inte 90 kilometer i timmen en lämplig hastighet, säger Näslund.

Läs också:Mer läsning

Annons