Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny lokal intressent till gallerian

/
  • Kramfors kommun har inlett nya förhandlingar med en ny lokal intressent om att köpa och bygga om Konsumhuset till en stor galleria som skulle kunna rymma 20-30 butiker. Samarbetet med Norrlandspojkarna har lagts ner.

Det blir inget nytt fastighetsbolag med Kramfors kommun och Norrlandspojkarna som ägare. En affär där kommunen skulle sälja fastigheter för 120 miljoner kronor till ett nytt fastighetsbolag. Men planerna på en stor galleria i Konsumhuset lever vidare.

Annons

Nu är det däremot inte Norrlandspojkarna kommunen förhandlar med utan en annan samarbetspartner.

– Vilken får jag inte säga i dagsläget på grund av pågående bankfrågor, säger kommunalrådet Jan Johansson.

Han berättar dock att det handlar om ett företag inom fastighetsbranschen och som har en "mycket lokal förankring". Förhandlingarna gäller bara just Konsumhuset, eller möjligen någon fastighet ytterligare.

Planerna är desamma som tidigare, att bygga om fastigheten till en galleria där eventuellt ytterligare en våning kan bli aktuell. Det skulle i så fall öka dagens 4 000 kvadratmeter med två eller tre gånger. Ett problem för handeln i Kramfors har varit att man inte kunnat erbjuda så stora butiksytor som de nationella butikskedjorna ibland kräver.

– Efter helgerna ska vi sätta oss ner och diskutera bland annat hur vi ska klara bankfrågan och hur olika delägare blir inblandade.

När det gäller galleriaplanerna vid Konsum, som fortfarande är intresserat av en försäljning, hänger dessa samman med hela den nya stadsbilden. Det vill säga att Konsum istället får bygga nytt på någon annan plats i centrum. Konsum är precis som Lidl intresserat av området vid busstationen, efter att den flyttat till nya resecentrum.

Jan Johansson säger att finanskrisen var en av orsakerna till att samarbetet med Norrlandspojkarna gick om intet.

Mer läsning

Annons