Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"När storpolitiken landade i Undrom"

/

Det var den 26 januari och utanför Sveavägen 68 i Stockholm trängdes landets medieredaktioner för att om möjligt kunna vara först med att berätta för landet vem som utsetts till ny ledare för det socialdemokratiska partiet.

Annons

Samtidigt i Undrom, utanför Sollefteå, sitter Iris Melander och följer dramatiken på håll. Hon vet redan vem som ska utses till ny partiledare. Han ringde redan dagen innan och berättade för sin mamma att han skulle ta sig an en av svensk politiks tyngsta uppgifter.

Eftersom hon redan visste att hennes son, Stefan Löfven, skulle bli partiledare berättade hon utan omsvep det för vår reporter Jörgen Sundin, när han ringde samma förmiddag. I och med det kunde Tidningen Ångermanland, som första redaktion i Sverige, bekräfta att det var just Stefan Löfven som skulle utses till ny partiledare efter Håkan Juholt.

Och det är väl det lokal journalistik handlar om? Våra reportrar med sina fötter väl förankrade i lokalsamhället. På så sätt kan även storpolitiken plötsligt en dag kretsa kring en liten by i Ångermanland.

Sedan har vi ju de där personliga berättelserna som griper tag och påverkar på djupet.

Som till exempel Maria som bara var 15 år när hon kom till ett ungdomshem i Sollefteå i hopp om att få hjälp. Men vuxenvärlden svek och istället utsattes hon för sexuella övergrepp. Ett öde som du har kunnat följa i Tidningen Ångermanland.

Det här är bara två av alla de historier ni har kunnat ta del av i Tidningen Ångermanland under året. Några andra är alla de byggen som startat och till viss del slutförts under året. Härnösand har fått en ny curlinghall, Sollefteå har fått ett nytt badhus och inom kort står ett nytt hotell på Hallstaberget. Även i Härnösand planeras för ett hotell, medan man i Kramfors siktar på en ny galleria i centrum. Som om det inte var nog med det så har ju också Ådalsbanan öppnat för persontrafik under året, om än med vissa problem, vilket ni också kunnat följa i er lokaltidning.

Och även nästa år lär bjuda på både glada och tråkiga nyheter.

Hoppas ni vill följa med oss då.

Gott nytt år!

Mer läsning

Annons