Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade sina barn

Annons
Misshandlade sina barn

Kramforsbo fick fängelse

Tre månaders fängelse. Det blev påföljden för en 40-åring från Kramfors kommun som av tingsrätten fällts för misshandel, olaga hot och sexuellt ofredande. Brotten har begåtts mot familjens egna barn.

40-åringen har erkänt att han sagt åt sin sambos då 12-åriga dotter att han skulle ta henne mellan benen och att han uppmanat henne att visa rumpan men förnekat att han gjort sig skyldig till ofredande eller att han skulle ha tafsat på henne som flickan hävdat.

"Jag har ett hetsigt humör och använder ofta ett sexuellt ordval och beteende när jag blir arg på barnen, uppgav mannen i rättegången.

Rätten menar att eftersom handlingarna riktats mot ett barn råder det inte någon som helst tvekan om att 40-åringen uppträtt uppenbart sedlighetssårande mot flickan och fäller honom för sexuellt ofredande.

Vad beträffar misshandel och olaga hot så rör det mannens egen son. Enligt sonen har pappan vid flera olika tillfällen blivit arg och slagit honom i ansiktet. Sonen har även blivit sparkad på benet och i baken. Dessutom har pappan hotat att sticka en gaffel genom sonens revben, slå ihjäl honom med ett basebollträ, slå mobilen genom hans huvud så att han inte vaknade mer.

Vid rättegången uppgav mannen att han haft konflikter med sin son och ibland blivit väldigt arg eftersom han varit orolig för sin son. Han medger att han tagit i för hårt och skrikit olämpliga saker.

Förutom fängelsestraffet ska mannen även betala skadestånd. Sonen, som numera inte bor med sin far, ska ha 14 000 kronor och den numera före detta sambons dotter ska få 17 000 kronor i skadestånd.

jörgen sundin

0612-771761

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons