Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoninvesteringar i bredbandsnätet

Annons
Miljoninvesteringar i bredbandsnätet

Kommunikationen mellan Mediateknik och dess kunder förbättras med hjälp av bland annat en ny hemsida.

Mediateknik som under året investerat flera miljoner kronor och anslutit flera nya villaområden till bredbandsnätet.

Under det gångna året har Mediateknik fått ta mot en hel del kritik. Det som en följd av diverse problem i våras och under hösten. Kunder har också varit kritiska till Mediatekniks information kring dessa problem. Informationen har varit bristfällig och ibland obefintlig, menar vissa kunder.

- Visst har vi haft problem på internetsidan och vi tar all kritik på fullaste allvar. Men det har samtidigt varit otacksamt eftersom vi försökt, och då ofta jobbat kvällar, att ge alla våra kunder svar, säger Mediatekniks Tomas Jansson.

Nu ska det i alla fall bli bättre och lättare för kunderna att kommunicera med Mediateknik och få snabb, relevant information.15 november öppnar man en ny hemsida som heter Mediateknik.

- Tidigare har det varit lite oklart och svårt att hitta till oss på tre olika hemsidor.

Då det gäller tjänsterna e-mail och hemsidor ska det också bli bättre. . Företaget Swedish Connection tar över och inrättar en ny tjänst med målsättningen att erbjuda kunderna snabba och tydliga svar.

I dagsläget har Mediateknik cirka 4 500 kabel tv- och internetkunder som är anslutna till bredbandsnätet. Under året har flera miljoner kronor investerats i nyinstallationer och standardhöjning av befintligt nät för internet och digital tv.

- Det här året har varit det mest investeringstäta året hittills där vi satsat på att få internet och digital tv i hela vårt nät, säger Tomas Jansson.

Mediateknik har under året fått 500-600 nya kunder. En hel del av dessa till följd av den fortsatta utbyggnaden av bredbandsnätet. De nya kunderna har eller håller på att anslutas. I Nyland har cirka 100 villor på Hamngatan, Bankgatan, Sveavägen och Strandvägen anslutits.

I Kramfors pågår i dagarna arbetet med att ansluta ett 60-tal villor på Åkervägen, Ingevägen, Fågelvägen och Gumåsvägen. Närmare 30 villor kommer att få bredbandsanslutning i Östby.

- Där skulle det egentligen bli för dyrt eftersom terrängen är så besvärlig. Vi tog kontakt med vägföreningen som nappade. Dom gjorde ett enormt arbete och grävde själva 750 meter på en vecka.

Tomas Jansson säger att man är öppen för liknande samarbete som ett sätt att få ner kostnaderna då markförhållandena är besvärliga. Sör- och Norrlimsta är ett sådant exempel.

- Där fanns ett hyfsat men inte tillräckligt intresse. Nu har vi sagt att vi ska gå ut med en ny förfrågan där under nästa år.

I Ullånger passade man på att lägga ner tomrör då Sundbrogatan renoverades. Därmed är det möjligt att längre fram enkelt och snabbt göra bredbandsanslutningar.

Annars har Mediateknik för avsikt att "slå till bromsen". Några större investeringar och utbyggnader är inte planerade.

- Vi ska nu först avvakta hur det blir med de statliga pengar som skjuts till för bredbandsutbyggnad på mindre orter, säger Tomas Jansson.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons