Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måviken vill höja priset för landstinget

Annons
Måviken vill höja priset för landstinget

Prishöjningen minimal under fem år

Landstinget bör betala mer för den vård och omsorg man köper från Måviken. Sedan 1997 har kostnaden ökat med endast tio kronor dygnet.

Det är verksamhetschefen Sture Norberg som i ett brev vänt dig till landstinget. Måvikens Gäst & Konvalecenthem har idag 40 vårdplatser. Några av dessa platser utnyttjas regelbundet av landstinget som ofta remitterar mycket svårt sjuka och vårdkrävande patienter dit.

Måviken har ett avtal med Kramfors kommun gällande tio fasta platser för korttidsvård på sjukhemsvårdsnivå till livets slut. Avtalet har medfört att Måviken successivt höjt kompetensen i personalen.

Måviken har 27 anställda, däribland fem sjuksköterskor. Under natten har man dubbelbemanning vilket är till fördel även för de patienter landstinget remitterar.

Kramfors kommun betalar 698 kronor netto per dygn och vårdplats. Landstinget betalar 600 kronor netto per dygn och plats sedan 1 januari 2000. De tre föregående åren var kostnaden 590 kronor. Måviken tycker därför att det nu är motiverat med en prishöjning.

I sitt brev påpekar Sture Norberg att prisutvecklingen inte följt kostnadsutvecklingen särskilt bra. Ett bevis på detta är att kostnadsökningen för landstinget endast varit tio kronor de senaste fem åren för en plats på Måviken under ett dygn.

Han föreslår därför att nettokostnaden för en plats höjs till 700 kronor per dygn. Utslaget på de fem senaste åren motsvarar det en genomsnittlig höjning med 3,4 procent per år.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons