Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkligt fenomen i Näs

Annons
Märkligt fenomen i Näs

Vad orsakade en kraftigt ljudbang i Näs mellan Bollsta och Nyland på tisdagskvällen? Ett jordskalv, ett annat naturfenomen eller något med mänskligt ursprung.

Joel Hörnqvist satt i köket hemma hos hans pappa och dennes fru när det hände.

- Klockan var tjugo i eller kvart i nio på kvällen. Det small till som om någon slagit igen dörren ordentligt. Sedan kändes det som när isen sätter sig. Jag tänkte att kanske ett träd hade landat på taket.

Alla i huset och Britt Persson och Åke Spånning i grannhuset sprang ut för att se vad som hade hänt. Men det fanns inga skador på hus eller något annat som kunde antyda varifrån ljudet härstammade.

- Det kan inte varit ett tåg. Dels går det inte många tåg här och man brukar höra dem innan de passerar. Det kan inte heller ha varit en lastbil för det ljudet har man vant sig vid, berättar Joel Hörnqvist.

Även om ljudet bara hördes i några få sekunder så skakade fönsterrutorna och vibrationer kändes i båda husen.

- Jag upplevde det som ett tryck som kom uppifrån. Det skulle vara roligt att veta vad det var, säger Britt Persson.

Åke Spånning beskriver fenomenet som snö som rasar från taket. Han hann även få en snabb visuell upplevelse genom fönstret.

- Det var inte något sken utan det blev mörkare. Kanske var det ett UFO.

Joel gick ut på Tidningens hemsida för att se om det fanns någon sen nyhet om fenomenet. Britt slog på radion. Men på tisdagskvällen fanns ingen information att tillgå.

Tidningen har sökt information vid den geofysiska institutionen vid Uppsala universistet. I går fanns dock ingen på institutionen som kunde kommentera händelsen.

erik åmell

0612-77 17 64

Mer läsning

Annons