Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ligger i startgroparna för det nya Närköpet

Annons
Ligger i startgroparna

för det nya Närköpet

Nu går det åter bra att göra sina dagligvaruinköp i Lugnvik. Den nyligen bildade ekonomiska föreningen har tagit över ruljangsen och satsar på att förbättra servicen genom ökade öppettider.

För ett tag sedan meddelade den dåvarande ägaren till Lugnviks Närköp att hon inte längre hade för avsikt att fortsätta driva affären.

När det inte fanns någon som ville ta över agerade föreningslivet på orten.

- En bygd utan butik är dödfödd och oron bland alla blev stor. Därför tog Lugnviks IF tag i saken och kallade till ett stormöte, berättar Tommy Sjölund.

Resultatet av mötet blev bildandet av en ekonomisk förening bestående av både lokala föreningar och privatpersoner.

- Av de 120 personer som kom på mötet skrev 80 under om stödmedlemskap. Vi skickade ut avierna häromdagen och har redan fått in 40 inbetalningar.

Butiken kommer till en början att i det närmaste se likadan ut. Planer finns på ett nytt och fräschare butiksfönster och att flytta all avlastning till baksidan.

Sammanlagt kommer två personer att jobba heltid i butiken. Leif Nordin, som redan nu finns på plats bakom kassaapparaten, får alltså en medarbetare till sin hjälp.

Med förbättrade öppettider beräknar Lugnviksföreningen att kunna behålla och öka ortsbornas köptrohet.

- Vi är ju även utlämningsställe för postpaket och apoteksvaror och banken ligger runt hörnet. Tillsammans ska vi nu arbeta för att göra Lugnvik till det servicecenter det kan bli, säger Tommy Sjölund.ann-cathrin granbäck

0612-77 17 62

ann-cathrin.granback@tidningen.to

Mer läsning

Annons