Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisbesök i Frånö

Annons
Kändisbesök i Frånö

- Hjärtligt välkomna kära Frånöbor, gamla som nya, så inledde den före detta rektorn i Kramfors Hans-Olof Johansson, lördagskvällen på Frånö Folkets Hus.

Nästan tvåhundra Frånöbor och före detta Frånöbor hade slutit upp till en nostalgikväll för att träffa gamla vänner, förtära god mat och dryck och ta en tur på dansgolvet.

- Människor har kommit hit ända ifrån Norge och Göteborg, sade Hans-Olof Johansson, en av medlemmarna i Frånögruppen som arrangerat kvällen.

Frånögruppen är en spontangrupp som bildades för ungefär ett och ett halvt år sedan. Gruppen träffas varje onsdag för att studera Frånös historia och arbeta fram sätt att få liv i Frånö igen.

- Vi har tittat på de ödesdigra konsekvenser fabrikens nedläggning har fått, men vi ser samtidigt att en långsam uppgång är på väg, berättade Hans-Olov Johansson.

Till kvällen hade man bjudit in skådespelerskan Lena Endre vars morfar en gång var revykung på Frånö Folkets Hus scen och vars mamma hade sin uppväxt i Frånö.

Kvällen innebar för de flesta ett kärt återseende av gamla ansikten och många glada gamla minnen utbyttes vid de långa borden.

Under maten blev gästerna underhållna av trubaduren Sam Younis och efter spisningen var det dags att bjuda upp till dans.

Det blev en minnesvärd träff som betydde mycket för både gamla och nya Frånöbor.

jennie eriksson

Mer läsning

Annons