Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabella blev Kramfors Lucia

/

Gladast i Bjärtrå under måndagen var nog 18-åriga Isabella Lockner – Kramfors lucia 2012.
Med tårta, luciakrona, luciasmycke och blombukett uppvaktades hon på kvällen i sitt hem av luciaarrangören Lions.
– Det är jätteroligt, jag har alltid önskat att få vara lucia men har aldrig varit det förut, säger Isabella Lockner.

Annons

Hon vann med klar majoritet omröstningen bland kandidaterna och berättar att tjejerna redan blivit ett härligt och sammansvetsat gäng.

Att sprida glädje och att uppträda är inget Isabella Lockner oroar sig för.

– Jag spelar gitarr, sjunger och dansar. Jag tycker om sådant som har takt i sig. Ända sedan jag var liten har det varit en tradition att fira lucia i familjen.

Roligast av allt tycker hon det ska bli att få berätta om hedersuppdraget för sina "gammelfastrar" Maja och Tutti som båda passerat 90-årsstrecket. Att lussa för dem hör till traditionen varje år och extra roligt blir det förstås den här gången.

Isabella Lockner går sista året på Ådalsskolans medieprogram med inriktning mot fotografering. Fotografering är en stor hobby, hon gillar att fotografera med korta skärpedjup och med en konstnärlig inriktning.

Annars är att resa det hon allra helst vill göra på fritiden, om hon inte åker slalom eller snowboard.

– Efter gymnasiet vill jag resa runt i världen och se mig omkring. Kanske testa att jobba på olika håll också för att se vad jag ska göra av livet. Därefter blir det nog högskolestudier.

För Isabella och hennes tärnor väntar nu en hektisk period. Man har redan hunnit träna på luciatåget ett par gånger och fler övningar blir det nu i veckan. Sedan sker den pampiga kröningen i Gudmundrå kyrka på söndag. Luciadagen är fulltecknad med framträdanden hos kommunen och företag som brukar sponsra med en slant för besöket.

– På lördag kommer flickorna sedan att besöka äldreboenden runt om i kommunen, det brukar vara väldigt uppskattat. Alla pengar vi får in går sedan oavkortat till barndiabetesforskningen, säger Sonja Gustavsson från Lions luciakommitté.

Mer läsning

Annons