Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundskit - ett stort problem i kvarteret Uttern

Annons
Hundskit - ett stort problem i kvarteret Uttern

Det som göms i tö.... I bostadskvarteret Uttern och Vesslan tar inte alla hundägarna sitt ansvar. Hundskiten är där ett problem som inte direkt höjer trivseln.

Problem med mindre nogräknade hundägare finns lite varstans. Något som blir särskilt tydligt när snön smälter. I bostadskvarteret Uttern är det varje år problem på grund av hundbajs. Denna vår är problemen större än normalt.

Boende i området har upprörda vänt sig till Tidningen. Hundarnas avföring skapar otrivsel och innebär en sanitär olägenhet. Hundägare låter hundarna göra sina behov lite varstans. Äckliga lämningar syns i rabatter, på gräsmattor och vid barnens sandlådor.

Nu är det inte bara hundägare i området som missköter sig. Längs hela promenadvägen vid Kramforsån från stan upp mot Flogstaområdet ligger hundavföring i olika stadier av förmultning. En promenadväg som nyttjas av gående och hundägare från andra områden.

Siv Basth är miljöinspektör i Kramfors kommun. Hon är väl medveten om att vissa hundägare inte är så samvetsgranna.

- Hundägarna är skyldiga att plocka upp efter hundarna enligt de lokala ordningsföreskrifter som kommunfullmäktige antagit.

Skyldigheten att plocka upp hundskiten gäller på alla offentliga platser inom tätorter liksom på badplatser och i bostadsområden.

- Det handlar ju om sunt förnuft och då är det tråkigt om vissa inte följer de regler som finns, säger Siv Basth.

Den som bryter mot reglerna kan dömas till böter. Problemet är bara att få tag i syndaren. Siv Basth känner inte till om någon hundägare bötfällts i Kramfors kommun. Hon tror inte det.

- Men i princip kan vem som helst polisanmäla en hundägare som inte följer reglerna.

Problemet med hundskiten är också en arbetsmiljöfråga för de människor som måste göra det jobb hundägaren egentligen ska utföra. Gatukontorets och Krambos personal är de som som så att säga får göra skitjobbet. Aja baja, hundägare.

sten engblom

0612-77 17 63

sten.engblom@tidningen.to

Mer läsning

Annons